Over ons

Home – Over ons

Over Ons

Jacqueline

Jacqueline (1985): Cyclustherapeut, lichaamsgericht traumatherapeut, social worker, toegepast stressoloog.

Wat ik doe? Mezelf op de eerste plek zetten!

Naast mijn eigen praktijk werk ik met heel veel plezier parttime in de zorg waarbij ik mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel begeleid en cursus mag geven aan collega’s en andere professionals. 

Dagelijks maak ik wandelingen met onze hond en al vele jaren volg ik meerdere keren per week pilateslessen. Ik breng graag tijd door met mijn gezin zowel thuis als onderweg en ik geniet van tijd met familie, vrienden en vriendinnen.

Sinds 2007 werk ik met mensen die gezondheidsklachten hebben, vaak met levenslange gevolgen. Het verbaast me telkens weer hoe weinig aandacht er vanuit de medische wereld voor leefstijl en voeding is. En als deze er wel is, hoe beperkt mensen dan begeleid worden in het veranderen van patronen. Terwijl juist dat zo essentieel is om gezondheidsvoordelen te gaan ervaren.

Een jarenlange zoektocht om zelf klachtenvrij te leven en me fit te voelen heeft me gemotiveerd om anderen te ondersteunen in hun eigen zoektocht.

Gezond en fit zijn wil nagenoeg iedereen, maar zodra mensen zich realiseren wat ze hiervoor moeten doen of laten dan blijkt het erg moeilijk om patronen te doorbreken.

Veeleisende baan, druk gezinsleven, fysieke ongemakken en sociaal mee willen doen zorgt er al snel voor dat we geleefd worden en minder goed voelen wat ons lichaam echt nodig heeft.  

Stress is een alledaags woord geworden waarin iedereen wel facetten herkend. Mensen denken vaak dat het allemaal wel meevalt en stress goed te kunnen handelen, terwijl het voor je lichaam misschien toch keihard werken is. We realiseren ons veelal niet welke gigantische impact stress en ongezond eten heeft op ons lichaam, onze gezondheid en dus op fit oud worden.   

Wil jij jezelf ook eens op de eerste plek gaan zetten en streven om gezond en fit oud te worden, maar weet je niet waar te beginnen, dan plan eens een afspraak met ons in. Misschien levert het je wel winst op!

Jacqueline Lommen - CyclusPlan therapeut, stressoloog en Sensiplan consulent
Robin van Bergen - personal fitness trainer
Over Ons

Robin

Beste toekomstige fitte kerel of dame,
Ik ben Robin (1980) gecertificeerd als fitnesstrainer (Fitvak), ketogeen leefstijlcoach en personal trainer.
Het is mijn ultieme doel/missie om mensen die metabool ongezond zijn weer fit en gezond te maken door middel van voeding en beweging. Het doel is uiteindelijk fit oud worden!
Personal training zonder dat we de voeding aanpassen, doe ik niet. Iedereen die ik begeleid met personal training, zal moeten geloven in deze mix.
De reden voor deze aanpak is omdat deze combinatie het krachtigste is. En daarnaast kan ik op die manier een gigantische impact hebben op iemands leven, en dat vind ik gaaf!
Als we door middel van personal training de hoeveelheid vetvrije massa vergroten, is de opbrengst veel groter. Wel op de juiste manier. Als mensen nog steeds geloven in meer bewegen en minder eten, werkt dit vaak precies verkeerd om. Want dan verliest vrijwel iedereen spiermassa, wat er weer voor kan zorgen dat je stofwisseling omlaag gaat of erger, je schildklier gooit je lichaam in de spaarstand.
Bij ‘Jezelf op de eerste plek’ zal er niemand honger hebben. Dat is namelijk totaal niet nodig als je wilt afvallen of metabool gezond wilt worden. Het doet mij verdriet dat veel mensen nog steeds geloven in de schijf van vijf. Ondertussen worden we allemaal steeds dikker en ongezonder. We zijn allemaal al decennia voor de gek gehouden!
Het doet mij pijn te zien dat mensen nog steeds denken dat een calorie een calorie is. Alsof 1000 calorieën aan donuts hetzelfde zijn als 1000 calorieën aan eieren. Wat een onzin! Het effect op je lichaam is totaal verschillend! Of al het verzadigd vet schrappen uit je dieet terwijl wij juist dit vet keihard nodig hebben!
En dat velen nog steeds willen afvallen door middel van uren te zweten op een loopband (totaal zinloos als je het mij vraagt). Ik ben ervan overtuigd dat de snelste route naar een gezond metabolisme en algehele gezondheid ligt in een low-carb of ketogeen dieet, gecombineerd met krachttraining. Dit vraagt echter om discipline en aanpassingen. Als we eenmaal metabole gezondheid hebben bereikt, kunnen we bepaalde voedingsmiddelen weer introduceren, maar altijd met mate.
De volgende stappen worden er genomen in een voeding/PT-traject bij mij:
– We gaan samen ontdekken welke weerstandoefeningen bij jou passen. Krachtoefeningen zijn voor iedereen onderdeel van dit traject. Op basis van hetgeen jij aankan. Ik ben geen drill-sergeant.
– Suiker en koolhydraten drastisch verminderen (dit geldt ook voor langzame koolhydraten).
– Alle zaad- en groenteolie elimineren o.a. raapzaadolie, zonnebloemolie etc. uit je dieet. (het liefst voor de rest van je leven)!!
– Alle granen zo goed als elimineren uit je dieet. Zeker in de eerste fase.
– Frankensteinvoedsel (sterk bewerkt eten) schrappen uit je dieet.
Mijn aanpak is niet voor iedereen, maar als je gelooft in de kracht van voeding en beweging als middelen om jouw leven te transformeren, dan ben je bij mij aan het juiste adres.

WhatsApp Chat
Stuur een bericht en je krijgt z.s.m. een reactie..