Vrouwelijke cyclus

Home – Vrouwelijke cyclus

Vrouwelijke cyclus

zet jezelf op de eerste plek

Vrouwelijke cyclus
Cyclustraject - menstruatie periode

Ontdek de realiteit achter hormonale klachten. Veel vrouwen ervaren ongemakken die niet als ‘normaal’ moeten worden beschouwd. Leer je lichaam begrijpen, verminder klachten en herwin controle met het CyclusPakket – een persoonlijke reis naar balans en zelfinzicht, ongeacht je levensfase.

Vrouwelijke cyclus
Vrouwelijke cyclus - natuurlijke anticonceptie

Ontdek Sensiplan® – jouw gids naar dieper inzicht in je lichaam met een concrete methode. Leer meer over deze betrouwbare, natuurlijke benadering voor een verbondenheid met je cyclus en een natuurlijke vorm van anticonceptie die je nog niet eerder hebt ervaren.

Vrouwelijke cyclus
Vrouwelijke cyclus - kinderwens - Ovulatie periode

Optimaliseer je vruchtbaarheid met Sensiplan®’s individuele cursus voor kinderwens. Leer je cyclus begrijpen, maximaliseer je kansen op conceptie en verminder mogelijke spanningen rondom kinderwens. Een waardevolle gids voor iedereen die zwanger wil worden.

Cyclustraject - menstruatie periode
0 %

van de menstruerende vrouwen

heeft zorgelijke klachten

Vrouwelijke cyclus

Cyclustraject

Heb je last van vrouwelijke ongemakken?

Merendeel van de vrouwen zal hierop ‘nee’ antwoorden, omdat we gewend zijn dat bepaalde klachten er gewoon bij horen. Maar dat is NIET zo dames! Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt zelfs dat meer dan 80% van de menstruerende vrouwen zorgelijke klachten heeft.

Menstruele ongemakken: overmatig bloedverlies, geen bloedverlies, onregelmatige lengte cyclus, minder dan 25dagen of meer dan 32 dagen cyclus, geen eisprong, tussentijdse bloedingen

Fysiek ongemak: buikkrampen/buikpijn, lage rugpijn, vermoeidheid, hoofdpijn, slecht slapen, verandering eetlust, gespannen borsten, maag- en darmproblemen, blaasklachten, vruchtbaarheidsproblemen, verergering van klachten van reeds aanwezige aandoeningen zoals epilepsie, migraine, diabetes, astma, allergieën

Mentale klachten: Stemmingswisselingen, depressieve gevoelens, gebrek zelfvertrouwen, libido verlies, pijn tijdens vrijen, weinig begrip uit je omgeving

Mogelijk ben ook jij opgevoed met het idee dat deze klachten er nu eenmaal bij horen. En tja, hoe kunnen we ook weten wat wel of niet normaal is, aangezien we daar door niemand echt les over krijgen.

Weet jij überhaupt wat een ‘ normale’  cyclus is?

  • cyclus die duurt tussen de 24-34 dagen
  • 2 dagen bloedverlies en maximaal 2 dagen nog wat licht bloedverlies
  • 1 dag lichte krampen (pijnscore maximaal 3 vd 10 terwijl veel vrouwen een pijnscore van wel meer dan 7 aangeven)
  • 20% energie verlies

Heb jij meer klachten dan dit?

Dan kan dit wijzen op een disbalans en is het goed om te onderzoeken waar deze disbalans vanaf komt. 

Weet dat je met de juiste tools weer grip kan krijgen op deze klachten en ze daarmee kunt verminderen of zelfs laten verdwijnen!

Cyclusplan therapeut - logo
Vrouwelijke cyclus

Cyclus

Door je grote verantwoordelijkheidsgevoel blijf je alle ballen hoog houden, echter nu besef je dat het tijd is om in jezelf te investeren anders verlies je jezelf met alle gevolgen van dien. 

Hoe je dit voor elkaar krijgt? Laat me je helpen! Uit ervaring weet ik dat het een enorme zoektocht kan zijn. Ik ben al bij vele artsen en therapeuten geweest maar niemand heeft me van mijn klachten af kunnen helpen en kreeg ik zelfs vaak als boodschap ‘dit hoort er nu eenmaal bij’. Dat is dus NIET zo, ik heb mijn klachten onder controle gekregen. Het ‘Big Five’ model heeft hierin een grote rol.

Wat zou ik het fijn hebben gevonden als iemand me bij had gestaan in deze zoektocht.

Dat is wat ik jullie wil bieden met het CyclusPakket. Ik wil alle aandacht voor jou hebben en met jou samen ontrafelen waar bepaalde klachten vandaan komen. Ik ga met liefde alle informatie delen die ik heb, en op moment dat ik niet de juiste informatie in pacht heb dan ga ik met je zoeken hoe we die wel kunnen krijgen of bij wie we hulp moeten vragen!

Wat heb je aan het einde van het traject:

● je hebt kennis over de vrouwelijke cyclus en hormonen

● je hebt beeld hoe jouw eigen cyclus verloopt

● je weet hoe je kunt leven naar jouw cyclus om klachten te verminderen/te laten verdwijnen

● je hebt een meer hormonaal uitgebalanceerd lichaam

● je hebt voldoende tools om zelfstandig verder te kunnen

Klik hieronder om contact met me op te nemen en een startconsult te plannen.

Vrouwelijke cyclus - natuurlijke anticonceptie
Vrouwelijke cyclus

Natuurlijke anticonceptie

Ontdek je cyclus!

  • Herken en volg de signalen van je lichaam om jouw cyclus in kaart te brengen.
  • Gebruik de Sensiplan-regels om precies te weten wanneer je vruchtbaar bent of niet.
  • Zo heb je een betrouwbare, natuurlijke methode in handen voor anticonceptie, een diepere connectie met je lichaam of om bewust voor zwangerschap te gaan.

 

Sensiplan®: de sympto-thermale methode, wat houdt dezemethode in? Tijdens je cyclus geeft je lichaam signalen die je exact vertellen waar je bent.

Belangrijke signalen zijn onder andere je basale lichaamstemperatuur en het cervixslijm. Wanneer je deze signalen kent en begrijpt, kun je nauwkeurig bepalen wanneer je vruchtbaar bent en wanneer niet.

Deze kennis helpt bij natuurlijke anticonceptie, geeft inzicht in je lichaam en kan bewuste zwangerschapsplanning ondersteunen. Deze methode combineert observaties van het cervixslijm (gestuurd door oestrogeen) met basale lichaamstemperatuur (gestuurd door progesteron).

Het principe van ‘dubbele controle’ zorgt voor hoge betrouwbaarheid, vergelijkbaar met de anticonceptiepil! Andere methoden (die momenteel veel door influencers gedeeld worden) baseren zich vaak op slechts één parameter en halen deze betrouwbaarheid absoluut niet.

Sensiplan®

Sensiplan biedt op basis van een wetenschappelijke onderbouwing een cursus aan om de methode op een fijne manier aan te leren.

De cursus voorziet in alle benodigde achtergrondinformatie en persoonlijke begeleiding, voor maximale betrouwbaarheid in de praktijk.

Sensiplan kan gebruikt worden als natuurlijk alternatief voor (hormonale) anticonceptie, voor cyclusbewustzijn en bij een gewenste zwangerschap.

Meer informatie over Sensiplan vind je op www.sensiplan.nl.

Natuurlijke Geboorteregeling

Een veilig alternatief voor hormonale anticonceptie, met betrouwbaarheid vergelijkbaar met de pil, maar zonder de risico’s en mogelijke bijwerkingen van synthetische hormonen.

Steeds meer vrouwen verlangen naar natuurlijke alternatieven. Sensiplan, de sympto-thermale methode, biedt de meest betrouwbare vorm van natuurlijke geboorteregeling.

Deze methode respecteert en begrijpt de cyclische vruchtbaarheid van vrouwen. Door de lichaamssignalen te herkennen, kun je exact bepalen wanneer je vruchtbaar bent en wanneer niet.

Het is een anticonceptiemethode die het vrouwelijke lichaam en haar cyclus eert in plaats van tegenwerkt.

Vrouwelijke cyclus - menstruatie
Vrouwelijke cyclus

Sensiplan

Betrouwbaarheid

Door de combinatie van basale lichaamstemperatuur en cervixslijm (of baarmoederhals) behaalt de sympto-thermale methode een hoge betrouwbaarheid, vergelijkbaar met de anticonceptiepil.

Dankzij wetenschappelijke ondersteuning door de Arbeitsgruppe NFP wordt deze methode erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) als een moderne en betrouwbare anticonceptiemethode. Sensiplan heeft een gebruikerszekerheid van 1,8 PI en methodezekerheid van 0,4 PI. De Pearl Index (PI) geeft aan hoeveel vrouwen op de 100, die een methode gedurende een jaar gebruiken, toch zwanger raken.

Voor meer informatie over de betrouwbaarheid van Sensiplan (vergeleken met andere methoden), bekijk de website van Sensiplan Nederland. De hoge betrouwbaarheid wordt behaald na het volgen van de Sensiplan-cursus.

Voordelen van Sensiplan

Sensiplan biedt meer dan alleen geboorteregeling. In tegenstelling tot hormonale anticonceptie, waarbij vaak ongewenste bijwerkingen optreden, brengt Sensiplan extra voordelen met zich mee.

Het geeft de cyclus de kans om zijn natuurlijke balans te herstellen, met bijbehorende gezondheidsvoordelen zoals meer energie en een beter gevoel. Je cyclus beïnvloedt namelijk veel meer dan alleen je vruchtbaarheid!

Sensiplan is ook een methode die je samen met je partner kunt volgen. Gezamenlijk doorlopen jullie de cursus en dragen zo samen verantwoordelijkheid voor geboorteregeling, met respect voor elkaars integriteit.

Doordat je bewust bent van vruchtbare periodes, wordt intimiteit bewuster beleefd, ontstaat er ruimte voor communicatie en creativiteit, en kan dit verdieping in je relatie brengen. Onderzoek van Rutgers-Nisso (2008) toonde aan dat Sensiplan de meest communicatiebevorderende methode voor gezinsplanning is.

Cursus

Sensiplan leer je tijdens een korte cursus van 4 bijeenkomsten in een kleine groep van 2-4 vrouwen (met of zonder partner). De lessen duren ongeveer 2,5 uur, gevolgd door individuele begeleiding.

De cursusdata beslaan ongeveer drie maanden, zodat je tijdens de cursus waarschijnlijk drie cycli doorloopt.

Aanmelden kan via https://www.sensiplan.nl/aanmelden/ en bij vragen mag je contact met mij opnemen.

Kosten

De Sensiplan-cursus kost 295 euro. Het Hand- en Werkboek Natuurlijk en Zeker en een digitale thermometer zijn inbegrepen bij de cursus.

Vrouwelijke cyclus - kinderwens - Ovulatie periode
0 %

van alle vrouwen

raakt NIET zwanger binnen één jaar

Vrouwelijke cyclus

Kinderwens

Kinderwens en Timing

Vrouwelijke vruchtbaarheid is sterk gekoppeld aan leeftijd.

Vrouwen in hun twintiger jaren raken doorgaans sneller zwanger dan zij in hun dertiger jaren.

Naarmate de jaren verstrijken, wordt de periode waarin conceptie kan plaatsvinden steeds korter. Hoe later je besluit om kinderen te krijgen, hoe langer het gemiddeld duurt om zwanger te worden.

Begrip van de cyclus en de optimale conceptietijd kan aanzienlijk bijdragen aan het versnellen van het zwangerschapsproces of zelfs doorslaggevend zijn.

Gemiddeld raakt 85% van de vrouwen spontaan zwanger binnen één jaar. Van de vrouwen die in dat eerste jaar niet zwanger raken, wordt ongeveer de helft alsnog zwanger in het daaropvolgende jaar. In het derde jaar slaagt nog eens een vijfde erin om spontaan zwanger te worden.

Zo bereikt gemiddeld 96% van de (vruchtbare) vrouwen binnen drie jaar onbeschermde gemeenschap een zwangerschap.

Door kennis van de sympto-thermale methode Sensiplan kun je aanzienlijk de tijd verkorten die nodig is om zwanger te worden.

Uit onderzoek blijkt dat de meeste stellen met Sensiplan-kennis en goed getimede gemeenschap na 6 cycli zwanger zijn!

Dit is van onschatbare waarde voor iedereen ouder dan dertig jaar met een kinderwens.

Voor wie?

Als je al een tijdje probeert zwanger te worden zonder succes, of als je ouder bent dan 30, wordt sterk aanbevolen om de Sensiplan-cursus voor kinderwens te volgen.

Als een natuurlijke zwangerschap voor jou mogelijk is, kun je met deze kennis je kansen maximaliseren.

Als je je zorgen maakt over je vruchtbaarheid, ongeacht de reden, zal Sensiplan je helpen inzicht te krijgen in jouw cyclus en een realistisch beeld te vormen van jouw situatie en kansen.

Dit vergroot het vertrouwen en kan eventuele spanningen rondom het onderwerp van je kinderwens verminderen, met positieve gevolgen voor je vruchtbaarheid!?

Kinderewens - baby echo
Vrouwelijke cyclus

Cursus

Cursus en kosten

Individuele Cursus De Sensiplan-kinderwenscursus wordt individueel aangeboden, zodat deze nauw aansluit op de persoonlijke situatie.

In drie bijeenkomsten van ongeveer 2 uur leer je samen met je partner hoe jouw cyclus werkt en hoe je precies de dagen kunt bepalen waarop de kans op conceptie het grootst is.

We behandelen eventuele cyclusproblemen en bieden tips over hoe jullie samen jullie vruchtbaarheid kunnen optimaliseren.

Kosten De Sensiplan-kinderwenscursus kost 325 euro. Het Hand- en Werkboek Natuurlijk en Zeker en een digitale thermometer zijn inbegrepen bij de cursus.

Aanmelden kan via https://www.sensiplan.nl/aanmelden/ en bij vragen mag je contact met mij opnemen. 

WhatsApp Chat
Stuur een bericht en je krijgt z.s.m. een reactie..